Subvision Hypnotherapy

Spreken in het openbaar

hypnotherapie spreken in het openbaar

De gedachte om voor een groep mensen een speech of presentatie te houden is vaak al genoeg om bij de meeste mensen het zweet te laten uitbreken. Angst voor spreken in het openbaar (of faalangst) komt veel voor. Maar wat als spreken in het openbaar bij jouw werk hoort of als de woorden er al niet vloeiend uitrollen tijdens een gesprek in de privésfeer? Gelukkig kan hypnotherapie voor spreken in het openbaar hierbij helpen.

microfoon voor publiek
vrouw spreekt voor publiek

Nervositeit bij het voorbereiden van een speech is normaal maar als de angst jou weerhoudt om bepaalde dingen te doen of te bereiken in het leven, kan hypnotherapie oplossing bieden.

Zoals met de meeste fobieën, is het niet iets wat bewust gecontroleerd kan worden. Mensen kunnen wel tegen jou zeggen dat je je moet ontspannen, maar vaak doet dit niets om controle te houden over de ongewenste symptomen. Deze symptomen ontstaan vanuit het onderbewustzijn.

Angst voor spreken in het openbaar is in deze maatschappij een veel voorkomende fobie. Dit kan variëren van lichte nervositeit tot totaal verlammende angst en paniek.

Veel mensen hebben hier last van en ontwijken hierdoor situaties waarbij zij in het openbaar moeten spreken. Of ze slaan zichzelf er doorheen met klamme, trillende handen en een bevende stem. Dit is vooral vervelend als het onderdeel van je werk is en je hierbij het zelfvertrouwen mist.

hoe hypnotherapie kan helpen bij spreken in het openbaar

Hypnotherapie kan zelfverzekerdheid bieden. Het doel hierbij is om positieve gedachten en kalmte te creëren wanneer er in het openbaar of voor een groep mensen gesproken moet worden. De positieve suggesties zullen gebruikt worden voor een boost in het zelfvertrouwen en om angst te verminderen of zelfs te verwijderen. Dit zal je helpen om die gewenste kalmte te voelen wanneer je in het openbaar of voor een groep moet spreken.