Subvision Hypnotherapy

Paniekaanvallen

hypnotherapie paniekaanvallen

Ben jij weleens zo ongelofelijk bang geweest dat je vreesde voor je leven? Dan weet jij vast wel hoe paniek aanvoelt. Een overweldigend gevoel van angst, het hart begint snel te kloppen en je snakt naar adem. In sommige gevallen komt dit intense gevoel en de bijbehorende symptomen ineens op zonder reden. Dit is vaak een paniekaanval. Een paniekaanval kan een beangstigende ervaring zijn, maar voor diegenen met een paniekstoornis, is dit een regelmatig voorkomende gebeurtenis. Gelukkig kan hypnotherapie voor paniekaanvallen hierbij helpen.

vrouw zit in het gras
twee mensen liggen in het gras

Een paniekaanval ontstaat wanneer het lichaam ineens hele heftige symptomen ervaart. Deze symptomen zijn zowel psychisch als lichamelijk.

Vaak begint de aanval met een sterk gevoel van angst of paniek. Vervolgens komen de lichamelijke symptomen zoals hartkloppingen, duizeligheid en hevige transpiratie.

Het  gevoel is overweldigend waarbij mensen ook hyperventilatie kunnen ervaren. Hyperventilatie kan vervolgens leiden tot meer ongewenste klachten die het proces nog erger maken.

Vaak duurt een paniekaanval tussen de 5 en 10 minuten maar komt het vaak in golven tot wel 2 uur lang. Maar ondanks dat het niet zo voelt, zijn deze aanvallen niet schadelijk voor het lichaam.

Een paniekstoornis is vaak gediagnosticeerd als paniekaanvallen regelmatig worden ervaren (minstens 1 keer per maand).

Onregelmatige paniekaanvallen komen ook voor en er is geschat dat 1 op de 10 mensen wel eens een paniekaanval beleeft. Een paniekstoornis is zeldzamer en treft 1 op de 50 mensen.

Wanneer je last hebt van angstaanvallen, dan loop je sneller het risico een paniekaanval te krijgen. Angst en paniek gaan namelijk hand in hand en de mate van de angst kan weer de oorzaak zijn van de paniekaanval.

Paniekaanvallen kunnen ook de oorzaak zijn dat iemand weer meer angst ervaart in de toekomst. Oftewel, je zit als het ware in een vicieuze cirkel.

hoe hypnotherapie kan helpen bij paniekaanvallen

Hypnotherapie helpt bij angst en stress en is daarnaast ook effectief voor paniekaanvallen. Deze vorm van therapie helpt om de specifieke symptomen de baas te zijn door middel van de kracht van positieve suggesties die zullen helpen de angst en paniek te overwinnen.

Hypnotherapie kan helpen om negatieve gedachtepatronen te doorbreken en zelfverzekerdheid te bevorderen. Een laag zelfbeeld en negatieve gedachten kunnen namelijk bijdragen aan paniekaanvallen en hulp hierbij kan het proces en leven positief beïnvloeden. Hypnotherapie kan ook helpen om eventuele diepgewortelde zorgen te ontmaskeren die onbewust de oorzaak kunnen zijn van de paniekaanvallen, met als doel dat jij dadelijk je vrijheid weer terug vindt en zorgeloos door het leven kan.