Subvision Hypnotherapy

Stress

hypnotherapie voor stress

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit stress gevoeld hebben. Zoveel dingen in het dagelijks leven kunnen stress veroorzaken, bijvoorbeeld: financiën, gezondheid, relaties of het werk/huishouden. Allemaal zorgen die jou ervan kunnen weerhouden om een positieve gedachtegang te ervaren. Gelukkig kan hypnotherapie voor stress hierbij helpen.

vrouw relaxed met koffie
lezen met koffie

Stress kan voorkomen in verschillende vormen en mate, vaak voelen mensen een relatief milde vorm van spanning wanneer zij in een stressvolle situatie belanden. Maar bij sommige mensen komt dit zo vaak voor dat dit hun leven begint over te nemen.

Nervositeit en angst voor de toekomst kan stress veroorzaken en bij sommige mensen is dit een extreme en ongezonde vorm van stress. Het kan je ervan weerhouden om een gezond leven te leiden.

 

De stress veroorzaakt niet alleen een negatieve gedachtegang maar kan ook angst en zelfs paniek veroorzaken. Hierdoor kunnen fysieke klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld:

  • Een snelle ademhaling
  • Hartkloppingen
  • Rusteloosheid
  • Slaapproblemen.

Stress is eigenlijk geen lichamelijke bedreiging maar het lichaam (en het onderbewustzijn) begrijpt dit niet. Helaas reageert het lichaam op dezelfde manier op verontrustende gedachten als op fysiek gevaar, waardoor je lichamelijke klachten ervaart.

Bij stress kan niet rationeel nagedacht worden om positief te functioneren. We raken als het ware in de fight or flight modus doordat het adrenaline hormoon (overmatig) geproduceerd wordt.

Het onderbewustzijn interpreteert zorgen als bedreigingen en hierdoor wordt adrenaline geproduceerd om jou te “helpen”.

Maar veel stress maken het leven minder plezierig; het maakt relaties lastiger, beïnvloedt de concentratie en tast ook de gezondheid aan.

Het weerhoudt mensen van dingen in het leven waar zij juist van zouden moeten genieten.

hoe hypnotherapie kan helpen bij stress

Hypnotherapie is een effectieve manier voor het verhelpen van gevoelens zoals angst, stress en paniek, omdat dit onbewuste gevoelens zijn. Wij zullen de oorzaak van de negatieve gedachten en gevoelens die het leven beïnvloeden aanpakken, met als doel de klachten snel en efficiënt te kunnen verhelpen.