Subvision Hypnotherapy

Hoogtevrees

hypnotherapie hoogtevrees

Hoogtevrees is een van de meest voorkomende fobieën bij mensen. Dit varieert van angst om een ladder te beklimmen tot volledige paniek bij een trap oplopen. Als door een raam kijken op een hoge verdieping of het oversteken van een brug al spanning in je hoofd, een versnelde hartslag of een andere vorm van angst bij jou veroorzaakt, dan heb jij waarschijnlijk een irrationele angst voor hoogtes, oftewel, hoogtevrees. Gelukkig kan hypnotherapie voor hoogtevrees hierbij helpen.

vrouw zit op rots
man staat blij op een hoogte

Hoogtevrees (ook wel; acrofobie) is een angst voor hoogtes. Alhoewel iedereen hoogtevrees op een eigen manier ervaart, zijn de meest voorkomende lichamelijke symptomen toch wel:

  • korte of snelle ademhaling;
  • Onregelmatige hartslag
  • Transpireren;
  • Duizeligheid;
  • Paniekaanval
  • Algemene angstgevoelens.

Dit gevoel kan getriggerd worden door een variatie van alledaagse activiteiten zoals met de lift gaan of over een brug lopen/rijden.

De gedachten en lichamelijke signalen zijn onschadelijk maar kunnen zoveel stress veroorzaken dat het ten koste gaat van de kwaliteit van het leven.

De fobie kan zoveel paniek veroorzaken, dat jij er alles aandoet om plekken en situaties te vermijden, zelfs als dit betekent dat de normale dagelijkse routine aangepast moet worden.

hoe hypnotherapie kan helpen bij hoogtevrees

Net zoals de meeste klachten die behoren tot het onderbewuste, is hypnose effectief voor het sterk verminderen of laten verdwijnen van hoogtevrees. Is hoogtevrees gewoon een irrationele angst of is het omdat jij vroeger uit een boom bent gevallen? Jij kan je dit misschien niet eens herinneren maar het onderbewustzijn vergeet niets met als gevolg dat je al lang met een ongewenste fobie rondloopt. Hypnotherapie kan ervoor zorgen dat jij je vrijheid (weer) terugkrijgt en de wereld eens kan bewonderen van een hoger perspectief.