Subvision Hypnotherapy

Vliegangst

hypnotherapie vliegangst

Vliegangst is een van de meest voorkomende fobieën; gemiddeld heeft 1 op de 10 mensen last van vliegangst. Ondanks dat het bewezen is dat vliegen de meest veilige manier van reizen is, hebben toch veel mensen vliegangst. Gelukkig kan hypnotherapie voor vliegangst hierbij helpen.

Er zijn verschillende aspecten die  vliegangst kunnen creëren, zoals:

  • Angst voor een paniekaanval;
  • Angst dat het vliegtuig neerstort;
  • Claustrofobie;
  • Hoogtevrees;
  • Geen controle hebben;
  • Angst voor terrorisme.

Sommige mensen voelen deze angst alleen bij het opstijgen of dalen. Anderen voelen al paniek voordat ze het vliegtuig zijn ingestapt. Terwijl sommigen al nerveus worden bij het boeken van de vakantie.

Vliegangst is een barrière bij vakanties of zakenreizen. De angst kan iemand er zelfs van weerhouden om een baan te kiezen waarbij er gevlogen moet worden.

Reizen kan ook veel langer duren omdat iemand liever kiest voor de auto, boot of trein. Vervelend voor jezelf, maar ook voor het gezin, die soms ook geen verre landen kunnen bezoeken.

Niet iedereen voelt dezelfde vorm van angst en soms is vliegangst het gevolg van een andere fobie zoals claustrofobie of hoogtevrees. Uiteindelijk heeft het wel een negatieve impact op wat juist een ontspannen reis zou moeten zijn.

hoe hypnotherapie kan helpen bij vliegangst

Gelukkig kan hypnotherapie voor vliegangst helpen om vliegangst te overwinnen. Door het gebruik van hypnose kan dit snel en effectief in het onderbewuste brein worden opgelost. In deze ontspannen staat helpen positieve suggesties om de emoties onder controle te houden en hierbij de gedachten positief te beïnvloeden.